Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
Διαγωνισμός Βιβλίου Λώρη Κέζα

Διαγωνισμός Βιβλίου Λώρη Κέζα "10 μέρες στην Τρελογιαγιά"

Η Λώρη Κέζα πηγαίνει εκδρομή με την τρελογιαγιά στην Ξάνθη, το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 στο PUBLIC Ξάνθης (Δαγκλή και Ελπίδος). Η συγγραφέας Λώρη Κέζα παίρνει την παλιά μηχανή της τρελογιαγιάς και ταξιδεύει στη βόρεια Ελλάδα, συναντά τους μικρούς αναγνώστες της και τους μιλά για την τέχνη της γραφής και τη δύναμη της φαντασίας, ενώ όλοι μαζί θα «μαγειρέψουν» μία ιστορία με πρωταγωνίστριες την Καρολίνα, τη Βιργινία και την τρελογιαγιά τους.
Το βιβλίο της Λώρης Κέζα 10 μέρες στην τρελογιαγιά είναι ένα μυθιστόρημα για παιδιά από 10 ετών, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με θέμα την ξενοφοβία και τις διαρκείς μετακινήσεις των ανθρώπων, τις συνήθειες που αλλάζουν από τόπο σε τόπο κι από εποχή σε εποχή, την αρμονική συνύπαρξη. 
 Συντονιστείτε στον Paradise 90,3 και κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου σε όλες τις εκπομπές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι γονείς της Βιργινίας και της Καρολίνας πρέπει να απουσιάσουν το ίδιο δεκαήμερο για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. Τα κορίτσια πηγαίνουν να μείνουν στα Βίλια, στο αγρόκτημα της Αμερικανίδας γιαγιάς τους, η οποία έχει ταξιδέψει από την Τουλούζη ως τη Σαραγόσα με το μηχανάκι της, έχει ζήσει τα γεγονότα τον Μάη του ’68 στο Παρίσι, έχει φίλες από την Ιαπωνία και τη Σουηδία. Όταν φτάνουν στο αγρόκτημα, τα κορίτσια μαθαίνουν ότι η γιαγιά ξεκίνησε μαθήματα αραβικών με δάσκαλο έναν καινούργιο φίλο, τον Λιβανέζο γείτονα ο οποίος εκτρέφει άλογα. Μέσα στο δεκαήμερο τα κορίτσια θα κάνουν μια ακίνητη βόλτα με το παλιό μηχανάκι, θα χορέψουν χορό της κοιλιάς, θα στήσουν στον κήπο ινδιάνικη σκηνή, θα βρουν φωτογραφίες του παππού από την Αφρική και θα αναρωτηθούν αν εκμεταλλεύτηκε τους ιθαγενείς για να πλουτίσει.